Μας έφεραν μανταρίνια από ένα κτήμα έξω από τη Σπάρτη. Ώριμα και σφιχτά αλλά προπαντός μυρωδάτα.
Θυμήθηκα το λικέρ μανταρίνι που έφτιαχνε η γιαγιά μου και είπα να εκμεταλλευτώ τα άρωμα τους.
Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία και δεν είναι και καθόλου κουραστικό. σε 10 λεπτά είναι έτοιμο και το αφήνεις πάνω στο πάγκο σου για ένα μήνα.
Αρχικά θα χρειαστείτε :
10 μανταρίνια ,ώριμα , σφιχτά και καθόλου χτυπημένα
10 μοσχοκάρφια
700 ml κονιάκ
Πλένουμε καλά τα μανταρίνια και κάνουμε με ένα πιρούνι τρυπούλες για να βγει το άρωμα τους όχι όμως πολύ βαθιές.
Βάζουμε σε κάθε μανταρίνι ένα γαρίφαλο .
Σε αεροστεγές δοχείο ρίχνουμε το κονιάκ και τα μανταρίνια προσέχοντας να σκεπάζει το κονιάκ τα μανταρίνια για να μην μουχλιάσουν.
Αφού περάσουν 25 με 30 ημέρες φτιάχνουμε το σιρόπι με
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι νερό.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το ρίχνουμε μέσα σ το δοχείο με τα μανταρίνια
Ανακατεύουμε 2-3 φορές καλά και με ένα τούλι ή σουρωτήρι γεμίζουμε τα μπουκάλια μας.
Πίνεται παγωμένο ή με ένα παγάκι.
Είτε ως χωνευτικό είτε ως ένα απλό λικέρ μπροστά στο τζάκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου