19/10/10

Limoncello...





Για  την πρώτη  συνταγή που  θα  μοιραστώ μαζί  σας   έχω σκεφτεί  το αγαπημένο  μου  ποτό που το  λάτρεψα  ακόμα πιο πολύ μετά   το περσινό μας  ταξίδι στην
Costiera  Amalfitana και στο  Capri.
Ένα  ταξίδι  γεμάτο  γεύσεις ,μυρωδιές και  αρώματα.
Παραδοσιακό ποτό του Sorrento  κοντά στην ακτή Amalfi.

Υπάρχει πάντα  στο σπίτι  μας  στην κατάψυξη  του  ψυγείου μας.
Έχω  δοκιμάσει  πολλές  συνταγές με τσίπουρο, ρακί, καθαρό  οινόπνευμα  αλλά νομίζω  ότι  η  συνταγή   από την Αργυρώ  με την  vodka  είναι η πιο  επιτυχημένη.  Τουλάχιστον  για τα  δικά μου  γούστα.

Θα  χρειαστούμε                                                                                   

10 λεμόνια  ακέρωτα  βιολογικά  κατά  προτίμηση
1 lt  vodka
500 kg  ζαχαρη
500 gr  νερό


Με τον  αποφλοιωτή ή  μαχαιράκι  ξεφλουδίζουμε  τα λεμόνια  παίρνοντας μόνο  το  κίτρινο  γιατί  το  λευκό   θα   πικρίσει και τις  βάζουμε  σε  ένα  γυάλινο δοχείο  μαζί με   τη   vodka μας.
Το  σφραγίζουμε  πολύ καλά  καi το  αφήνουμε  10  μέρες τουλάχιστον σε σκιερό  μέρος.
Σιγά  σιγά  το ποτό μας  κιτρινίζει   γιατί  η  vodka θα  απορροφήσει  όλα τα  αιθέρια  έλαια  από τις  φλούδες.
Αφού περάσουν οι  δέκα μέρες  βάζουμε  τη  ζάχαρη και το  νερό  στη κατσαρόλα  ίσα ίσα να  λιώσει  η  ζάχαρη.
Αφού  κρυώσει το ρίχνουμε  μέσα  στο  βάζο και  ανακατεύουμε  όλα τα  υλικα.
Σουρώνουμε και  το ρίχνουμε  στα  μπουκάλια μας.

Μη  ξεχάσετε να το  βάλετε  στην  κατάψυξη...
Είναι  απίστευτο   χωνευτικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου