Για την πρώτη συνταγή που θα μοιραστώ μαζί σας έχω σκεφτεί το αγαπημένο μου ποτό που το λάτρεψα ακόμα πιο πολύ μετά το περσινό μας ταξίδι στην
Costiera Amalfitana και στο Capri .
Ένα ταξίδι γεμάτο γεύσεις ,μυρωδιές και αρώματα.
Παραδοσιακό ποτό του Sorrento κοντά στην ακτή Amalfi.
Υπάρχει πάντα στο σπίτι μας στην κατάψυξη του ψυγείου μας.
Έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές με τσίπουρο, ρακί, καθαρό οινόπνευμα αλλά νομίζω ότι η συνταγή από την Αργυρώ με την vodka είναι η πιο επιτυχημένη. Τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα.
Θα χρειαστούμε
10 λεμόνια ακέρωτα βιολογικά κατά προτίμηση
500 gr νερό
Με τον αποφλοιωτή ή μαχαιράκι ξεφλουδίζουμε τα λεμόνια παίρνοντας μόνο το κίτρινο γιατί το λευκό θα πικρίσει και τις βάζουμε σε ένα γυάλινο δοχείο μαζί με τη vodka μας.
Το σφραγίζουμε πολύ καλά καi το αφήνουμε 10 μέρες τουλάχιστον σε σκιερό μέρος.
Σιγά σιγά το ποτό μας κιτρινίζει γιατί η vodka θα απορροφήσει όλα τα αιθέρια έλαια από τις φλούδες.
Αφού περάσουν οι δέκα μέρες βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό στη κατσαρόλα ίσα ίσα να λιώσει η ζάχαρη.
Αφού κρυώσει το ρίχνουμε μέσα στο βάζο και ανακατεύουμε όλα τα υλικα.
Σουρώνουμε και το ρίχνουμε στα μπουκάλια μας.
Μη ξεχάσετε να το βάλετε στην κατάψυξη...
Είναι απίστευτο χωνευτικό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου