Κυριακή μεσημέρι και είμαστε καλεσμένοι για φαγητό σε φίλους νιόπαντρους.
Έφτιαξα ένα μικρό καλάθι με καλούδια παραγωγής μου όχι τίποτα άλλο για να αγχώσω τη φρεσκοπαντρεμένη.
Λιαστές ντομάτες με κάππαρη από την Τήνο, γλυκόξινη σάλτσα για ψητά , cupcakes λεμονιού και μπισκότα σοκολάτας.
Βέβαια αυτά που εξαφανίστηκαν αμέσως ήταν τα μπισκότα.
Τη συνταγή τη βρήκα στο blog της sugar buzz αλλά έκανα κάτι μικρές αλλαγές.
Είναι γρήγορα , πανεύκολα ,οικονομικά και full γεύση σοκολάτας.
Για 15 μπισκότα θα χρειαστούμε :
100γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε θερμοκρασία δωματίου
50γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50γρ. ζάχαρη καστανή
1 αυγό
1κ.γ. βανίλια
140γρ. αλεύρι
1/2 κ.γ. μπέικιν
λίγο αλάτι
1 κ.γ. κακάο άγλυκο
Ανακατεύουμε τη βούτυρο με τη ζάχαρη 2-3’ και στη συνέχεια το αυγό με το σύρμα χειρός. Αφού γίνουν ένα σώμα προσθέτουμε τη βανίλια και τη κουβερτούρα.
Στη συνέχεια το κοκκινισμένο αλεύρι με το αλάτι και το κακάο ζυμώνουμε με το χέρι και έχουμε μια γυαλιστερή και μαλακιά ζύμη.
Πλάθουμε μικρά μικρά μισκοτάκια και τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα στη λαμαρίνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 για 15’ .
Aφού κρυώσουν μπορούμε να λιώσουμε 100γρ σοκολάτας σε μπειν μαρί και αν βάλουμε μια κουταλιά σε κάθε μπικοτάκι.
Ιδανικά για πρωινό καφέ.
Σε κάθε μπουκιά νοιώθεις τη σοκολάτα και τη καστανή ζάχαρη…..
Καλή απόλαυση..
Σοκολατένια μπισκοτάκιαααα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια και καλό μήνα!