9/11/10

Σουφλέ σοκολάτας που λιώνει στο στόμα …

Τέταρτη  βράδυ  ήμασταν   καλεσμένοι   για  φαγητό  και   δεσμεύτηκα  να πάω  το  γλυκό
Ταίριαζε  με το καιρό  ιδανικά.
Εβρεχε  τόσο πολύ  που  το μόνο που  ήθελες  ήταν παρέα κόκκινο  κρασάκι και  γλυκό.
Ένα λαχταριστό  ζουμερό  σουφλέ  σοκολάτας.
Είναι  γρήγορο και  πανεύκολο    αλλά  δυστυχώς  πρέπει να το πας   άψητο   ώστε  μόλις ψηθεί   και να  το  φας  επιτόπου.

Η   συνταγή  είναι  η  εξής :

250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γραμμ. βούτυρο
5 αυγά
150 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. αλεύρι μαλακό  κοσκινισμένο  συν
1 κγ  baking  powder
           ή
100 γραμμ. Αλεύρι  που   φουσκώνει  μόνο του.
1 πρέζα αλάτι   - πιπέρι  ανάμικτο

Ζεσταίνουμε  τη  σοκολάτα  και το  βούτυρο  σε  μπεν μαρί  ή  σε   φούρνο μικροκυμάτων   και την  αφήνουμε  να  κρυώσει.
Με  μίξερ  χτυπάμε  τα   αυγά. Εγώ  χτύπησα  χωριστά  τους κρόκους με τη  ζάχαρη  και  τα  ασπράδια  με το  αλάτι .Έτσι  θα    αποκτήσει  ακόμα  πιο πολύ  όγκο  το  σουφλέ  μας.
Ανακατεύουμε   τους  κρόκους    στη  σοκολάτα   και στη  συνέχεια    τα  ασπράδια.
Ρίχνουμε  και το  αλεύρι  με το  πιπέρι και  ανακατεύουμε με  μίξερ  χειρός  να  γίνουν  όλα μια  μάζα.
Σε  αυτό το  σημείο  μπορούμε  να το  αποθηκεύσουμε  στο   ψυγείο  για  3   ημέρες.
Βουτυρώνουμε   τη  φόρμα του  σουφλέ  ή  12  μικρά   και  αν  θέλουμε  προσθέτουμε   αλεύρι  ή  κακάο  άγλυκο.
Ψήνουμε  για 10’  στους  240.
Σερβίρουμε  με  παγωτό ,γάλα , κρέμα  γάλακτος   αλλά  και  σκέτο    με  ένα  σφηνάκι  λικέρ  μαστίχας  είναι  απολαυστικό.

Καλή  επιτυχία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου