12/11/10

Ρεβιθάδα Σιφνέικη στην Αθήνα...

 
Μπορεί  ο  Νοέμβριος να  έχει μπει για τα καλά  αλλά  η  ζέστη καλά  κρατεί  ακόμα.
Τουλάχιστον στην Αθήνα  ακόμα  κυκλοφορούμε  με  κοντομάνικα.
Έχει όμως  πολύ συννεφιά  και   αναμένουμε  βροχές.Οτι  πρέπει  για  ένα πιάτο όσπρια συνοδεία  κρασιού  και  μπουμπουνητών.

Ήθελα  πολύ καιρό  να  φτιάξω  ρεβιθάδα  να  ξεφύγουμε λίγο  από το κρέας.
Την  φτιάχνω  στη  γάστρα   όπως στη  Σίφνο .Στο  φούρνο όμως  όχι  στο  τζάκι. Ακόμα…
Θα  χρειαστούμε :

 1 kg ρεβίθια  άσπρα , φετινά  γιατί αλλιώς  δεν  θα  βράσουν ποτέ.
Τα μουλιάζουμε   από   το  προηγούμενο  βράδυ   με  πολύ κρύο  νερό και  λίγη  σόδα.
Την  επόμενη  μέρα  τα  ξεπλένουμε  πολύ καλά   τα ρίχνουμε  στη  γάστρα
Προσθέτουμε
4-5    σκελίδες σκόρδο
2δαφνόφυλλα
2 κρεμμύδια  σε  χοντρές  φέτες
2  τομάτες κομμένες στα 4
Και 1  ½  φλ . ελαιόλαδο
Αλάτι –πιπέρι
Νεράκι  ίσα να  καλυφθούν   τα  ρεβίθια.

Τοποθετούμε    στο  φούρνο  τη  γάστρα   στους 170  αντιστάσεις   για  4 ώρες περίπου.



Μμμμμμ…Καλό χειμώνα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου