18/11/10

Μελωμένο κριθαράκι με ασπρομανίταρα.

Δεύτερα μεσημέρι, περιμένεις να  σχολάσεις  και να γυρίσεις  σπίτι  να  χουζουρέψεις.
Με τα την   κραιπάλη του  σαββατοκύριακου   όλα  σου  φαίνονται  βουνό  αλλά η  επίσκεψη στην κουζίνα  είναι  δεδομένη. Απλώς  είναι  λίγο  πιο  σύντομη  από άλλες   φορές.
Είναι   από  τις  ημέρες  που  θες  να  φας κάτι  ελαφρύ, γρήγορο  και θρεπτικό –μην  ξεχνάμε  τις  βιταμίνες μας -  χωρίς  να περάσεις  πολύ  ώρα στη κουζίνα.
Δυστυχώς  προμήθειες  ιδιαίτερες  στο  ψυγείο  δεν υπήρχαν ούτε  διάθεση  για  ψώνια  στο  σούπερ μάρκετ   οπότε προσπαθείς να αξιοποιήσεις    τα   λιγοστά  λαχανικά   φτιάχνοντας  ένα  αξιοπρεπές  πιάτο.
 Θα χρειαστείτε
250 γρ  ασπρομανίταρα 
500 γρ  κριθαράκι  χονδρό
2 φρέσκα  κρεμμυδάκια
2 πιπεριές   πράσινες
2 πιπεριές   κόκκινες
1 σκ. σκόρδο.

Ξεφλουδίζουμε  τα μανιτάρια και  τα ταμπονάρουμε  με   βρεγμένο  απορροφητικό  χαρτί.
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε   το κριθαράκι  για 8΄ και το στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο   και  σοτάρουμε τα κολοκυθάκια για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2΄-3΄.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ,τις πιπεριές  και ανακατεύουμε 1΄-2’.
Προσθέτουμε το βρασμένο κριθαράκι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Πασπαλίζουμε  με  τριμμένο  μαϊντανό  αν  θέλουμε  και  τυρί.
Έτοιμο  για σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου