Δεν υπήρχε περίπτωση να γυρίσουμε από τη Μάνη και μην έχω λεμόνια από το κτήμα .με το φόβο όμως να μην μου χαλάσουν και να μην προλάβω να τα γευτώ και να τα χαρώ προσπάθησα να τα εκμεταλλευτώ όσο μπορώ.
Έκανα ακόμα μια δόση λεμοντσέλο ,λεμονάδα ,κράτησα το ξύσμα σε θήκες για παγάκια σ την κατάψυξη για μελλοντική χρήση γιατί το άρωμα τους είναι απίστευτο.
Έφτιαξα και μια lemon curd ή αλλιώς λεμονοκρέμα.
Την τρως με το κουτάλι ,την απλώνεις στα cake ή γεμίζεις και τάρτες.
Θα χρειαστείτε :
Χυμό από 5 λεμόνια γύρω στα 200gr
Χυμό από 5 λεμόνια γύρω στα 200gr
Ξύσμα από 2 λεμόνια
500 gr ζάχαρη κρυσταλλική
110 gr Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
110 gr Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.
Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο.Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως.
Προτιμώ βούτυρο γάλακτος ή γενικά καλή ποιότητας γιατί η μαργαρίνη θα γίνει πολύ λιπαρή και θα μυρίζει κιόλας.
Προτιμώ βούτυρο γάλακτος ή γενικά καλή ποιότητας γιατί η μαργαρίνη θα γίνει πολύ λιπαρή και θα μυρίζει κιόλας.
Η lemon curd είναι έτοιμη.
Έλενα, πόσο βούτυρο βάζεις; λυωμένο ή κρύο; για πες γιατί θέλω να την κάνω :)
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ πολυ...δεν το είχα προσέξει...
ΑπάντησηΔιαγραφήβίκυ μου είσαι και εσύ του λεμονιού...εχω φτιαξει το cake λεμονιου και είναι νοστιμόταο.
ΑπάντησηΔιαγραφή